середу, 4 листопада 2015 р.

Рецепт ідеального тіста для ліпки

Публікую рецепт ідеального тіста для ліпки, який дуже полюбився моїм читачам на фб-сторінці Жовтих ножиць. Такий собі play-doh домашнього приготування.:)
  • 1 скл. борошна
  • 1/4 скл. солі (дрібна, може бути екстра)
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохалю (можна і більше, а можна і звичайного картопляного)
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • барвник (якщо для малят, то краще харчовий, або і натуральний)
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 скл. води
Не бійтесь експериментувати, і додавайте ваніль, корицю чи інші пахучі речовини. Діти тіста не їстимуть, бо воно солоне:)

У поданій послідовності змішуємо інгредієнти у сковорідці на слабкому вогні. Мішаємо постійно, доки маса не стане однорідною і густою. Індикатором готовності є зміна кольору тіста, що безпосередньо торкається до гарячої поверхні.

Далі викладаємо на стіл, даємо вистигнути до комфортної температури, та ретельно вимішуємо. На цьому етапі я додаю блискітки, або фарбу, якщо на початковому ви приготували велику порцію нефарбованого, і плануєте ділити на багато різних кольорів. (Я зазвичай готую 5 різних сковорідок відразу з кольором:)).

Після всього кладемо в поліетиленовий пакетик на годинку. І вуаля!:)
Зберігати варто в закритому посуді/торбинці, за бажанням в холодильнику.

Якщо треба щось запитати - питайте!:)



А це сьогоднішнє фото. Ту плейдо куплене, але просто вирішила, що вам згодиться ідея як використати всі ті камінчики, які привозяться щороку з моря:)

Про користь ліпки з тіста (глина і пластилін туди ж, проте з ними є свої особливості), як арт-терапевт, можу сказати, що вона грандіозна і для дітей, і для дорослих. Тісто допомагає трансформувати страх та знімати напругу. А ще, це просто весело.
Ми сьогодні ще й змішування кольорів повторили, наліпили тістечок із різними смаками і навіть морозиво з вафелькою..

Натхнення вам! І ліпіть!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар