понеділок, 27 липня 2015 р.

Де поїсти у Львові і куди взагалі піти? (оновлено фотками-інстаграмками)

Часто питають мене отаке:)
- якщо ціль поїсти смачно і атмосферно - Кафе №1 (краще на терасі надворі)


- якщо потусити з дітьми+настільні ігри чи інтернет, ну і за шикарним видом з вікна на площу Ринок - антикафе "КоММуна" (платимо за час, 20 грн. - перша година, всі наступні по 16. включає чай-какао-печиво-тости-цукерки)
- якщо поїсти+бебі-зона - "Челентано" на площі Ринок
- м'ясо на грилі+дитячий майданчик із канатними перешкодами+всілякі знаряддя катувань в інтер'єрі - Ресторація м'яса і справдливості (може звучить страшнувато, але там гарно)
- кава і десерти+лояльне ставлення до дітей - "Цукерня"

- якщо без дітей, то звісно ж "Найдорожча ресторація Галичини". але туди треба картка

я можу продовжити список, але ці заклади - мої улюблені:)

будуть доповнення в когось - запрошую освіжити список.


АПД від 06.05.14 
Куди взагалі ще піти?
- Піднятися на оглядовий майданчик "Дому легенд" (але їсти там не особливо є що, хіба що сісти в бібліотеці, випити кави з печивком-смайликом).
- Піднятися на оглядовий майданчик майстерні шоколаду, випити шоколаду, знайти оглядовку з "Дому легенд":). Є дитяча кімната.

- Знайти на Вірменській "Спіжарку львівську", попросити показати спіжарку ггг:). По вулиці йти з широко розплющеними очима, розглядати всі будинки. Не йти в "Рудий кіт", якщо вам дороге здоров'я%).

- "Лінивий пес" на Краківській - пиво, сир у клярі і гострі крильця. Працює до 12 точно, часом аж до 2.00. Навпроти - запіліть селфік!



- На тій же Краківській спершу "Юрашки" - прянички з глазуррю; "Майстерня карамелі" (Можна замовити цукерку у вигляді улюбленого звірятка, і якщо шукати уважно, знайти цукерки із написом "львів", то файний сувенір комусь ви вже вибрали)
- Ліворуч від Домініканського є "Свічкова мануфактура". Там просто красиво, я таке люблю:)
- Снідати в "Криву липу", або їсти величезний і супер-смачний борщик в хлібі.

- Пити какао з наполеоном і божественний імбирно-гранатовий чай - у внутрішньому дворику "Копальні кави" (колись то були "Двері в", тепер просто заходити через копальню, поруч із входом в підземелля). Тут же можна і їсти, але нормальне меню треба просити. На столі лежатиме кругле - не воно. Те, що вам принесуть із кавою - теж не воно.:))


- Подивитися на концептуальний концепт - в "Дзиґу" і у "Щось цікаве" (вхід поруч із "Криївкою". В криївку, до речі, не ходіть, будьте нормальні:))
Попити альтернативної кави поруч із кентавром і євромайданним фортепіано - в ятці, яка так і називається "Альтернативна кава".  Каву перенесли на Дорошенка. Трамвайна зупинка "Русалка дністрова".Передавайте там від мене привіт, може кава за рекламу перепаде?:))
- Любителям Гаррі Поттера в "Три мітли". Якщо попросите - видадуть мантії:) Три мітли стали буееее! Не ходіть!
- Глінвейн - у "The Room" на Лесі Українки. Там дуже красіві офіціанти-бармени. Бєрєгітєсь;)
Французькі круасани з шоколадом, або із заварним кремом - в "Кав'ярні Леваковського". Пити строго на вулиці, на мімімішних підвіконно-стільчико-столиках. БІДІ-БІДА, закрили
- Штруделі ми їмо у "Львівських пляцках". Якщо берете з собою - просіть контейнер для соусу. Соуси там безкоштовні, наливайте - скілько влізе:)


ІЩО один апдейт:
- В Леваковського також божественно смачний сирний суп і ціна нормальна. ЗАКРИЛИ ЛЕВАКОВСЬКОГО:(
- Зводив мене чоловік в Кумпель. Нарееешті:) Смачно - підтверджую. Пиво - афігєнне. Працює цілодобово, але нічне меню якесь сильно мудре, і вийде дорого. Вночі хіба з компанією.



апдейт свіженький, 15.01.2015
- пити пиво ТІЛЬКИ в Христофорі. Заклінаю вас:) Кличте мене туди, я його очінь люблю. Там же можна недорого поїсти. Там же найбільша концентрація бородатих мужиків в клєтчатих сорочках і всяких каучсерферів. Ллллюблю христофор:)
- в "Дзизі" не їсти ні в якому разі! Можу розказати історію про кульок в картоплі з сиром.
- "Штрудель хаус" - достойні штруделі і тихіше, ніж у "Львівських пляцках".
- на поїсти всякої вуличної їжі в теплі і в добрі, а вечерком потанцювати - "Під арсеналом". Була там лише раз, але дуже лайк. Особливо концерти. Переробили в якусь галіму столовку, не рекомендую.
- у новій пивоварні на пл. Ринок "Правда", пива ще не ВЖЕ варять. (наскільки знаю, то перше буде в березні). Але там є купа привозних ніштячків. Різдвяний ель і вид з вікна - те, за чим я туди ходжу. А ще там вечорами оркестр. Пиво супер-смачне! На сувеніри теж раджу купити!:)
Щодо історії з отруєнням, таки-так, вона там мала місце. Після чого заклад закрили на мийку, вжили всіх заходів і навіть поставили диспенсери із стериліумом.

- хінкалі і хачапурі - "Хінкальня" біля Федорова. Там же няшне вино.
- шоб атмосфєра і шоб пироги - в "Пошту на Друкарській". Я їм там пироговий набір. Це чотири невеликих круглих пиріжки з різними начинками. Так можна всі відразу спробувати.
- Цілодобові, кому мало після 2-х: "Япона хата", "MusicLab"(до 5), "Кумпель".

АПД від 27 липня 2015.
Як ви розумієте, індустрія громадського харчування не стоїть на місці, тому дописую коментарі до минулих пунктів і знову додаю свіженьких.
- Ясно шо треба піднятися на Ратушу!
Вид чудесний, але буде вітряно. Йти хвилин 15 крутими сходяма вгору. Тим хто має клаустрофобію, чи лякається висоти - варто подумати спершу.

Як варіант - видертися на Ельжбету (готичний собор просто поруч з вокзалом). Я там ще не була, але дуже хочу.

Квитки в обидва місця 10-15 грн.


- "Шампанерія" ціни вище середнього. Але мій рецепт щастя - це коктейль "Хьюго" і обслуговування від офіціанта Василя:) Чек - це його робота. А якщо вам дісталась ще й паперова трояндочка - очікуйте щастя в особистому житті, гг:) Ну або Василь вважає вас красоткою:)))


- Пекарня "Baguette" дуже затишно. Тортики супер-смачні і недешеві. Але можна взяти булочку з компотом разом за приблизно 20 гривень. Або ж смачне і ситне паніні за таку ж суму. Коли хочеться трошки в Париж - вам на Чупринки, в Багет:)


- "Мануфактура кави" там я опиняюсь переважно коли несподівано в центрі застає дощ. Але шоколлладнииий мафін вартує того, щоб частіше приходити. Кава дорогувата і сильної осмажки, тому майте на увазі.



 - "Місько Пструг і Петро Братванка" Щоб довго не пояснювати: приходите, замовляєте набір канапок (6 штук з різними намазками) і вина домашнього (рожеве - найсмачніше). Якщо того мало - ще салатку з інжиром і вуаля:)
Пструг - то форель. І її там теж готують.


 - "Green" - якщо ви вегетаріанець. Там недешево, але є всякі чудернацькі страви, крамничка корисних продуктів і часом концерти. На другому поверсі всі босі і сидять на підлозі на подушечках.

Вид з вікна на типово-львівський дворик.


- Амнямням і омномном для любителів бургерів - "Burger Joint" на Староєврейській. Там же класна картопля фрі (величезна порція).

- По тій же вулиці є "Зелена сливка" - там багато доброго вина, картопляні чіпси власного приготування, а в навколишніх кафешках хіпстери цмулять винце просто на тротуарах:)
- Якщо пройти далі за Зелену сливку, буде ще "Familia" де атлічне фруктове домашнє вино і бельгійські вафельки.
- Якби доля несподівано застала вас у відпустці і треба було стабільного нету, настільних ігор, x-box і разом з тим всім чаю з печивом - вам в "Come in" на Крушельницької (поруч з парком Костюшка і головним корпусом Франка, на які теж варто подивитися).

- Якщо ви вже пушті шо порєдний галичанин і чогось зненацька приїхали в King Kross Leopolis, то там є непоганий IMAX кінотеатр, а в самому Ашані найдешевше продають книжки ВСЛ.

- Якщо найдешевше не треба, і хочеться в центрі, то просто на Ринку є книгарня Видавництва Старого Лева. Лівіше від Криївки, в яку, як ви знаєте, не раджу ходити я:)
Фууух... Ще є мільйон місць, але ви самі їх спробуйте знайти:)


На всі гастрономічні тури готова супроводжувати бєзвозмєздно, якщо я вільна. Але часто я з малим. Но плачу за себе. Звертайтесь:) Люблю нових людей.

Оригінал поста був тут, але жж я перестала вести з політичних причин.

Насолоджуйтесь Львовом, бо ви того варті!

Немає коментарів:

Дописати коментар